HälsoOasen»

Fisk-spa

En avkopplande och underbar behandling som inte bara ger lena fötter utan gör gott i hela kroppen.

20 min: 300 kr
30 min: 450 kr
40 min: 600 kr
Inpackning: +50kr
Grupprabatt 2-4st 50 kr/pers, 5-8st 100 kr/pers. Gäller endast vardagar.


Fisken som används i behandlingarna heter Garra Rufa men kallas även för doktorsfisken och upptäcktes i Turkiet på 1400-talet. De lever naturligt i varma källor och där överlever varken plankton eller växter pga värmen så de har lärt sig att livnära sig på döda hudpartiklar från badande människor.

Lokalbefolkningen var bland de första att upptäcka att fiskarnas nibblande hade flera goda hälsoeffekter. Därför har fiskarna, sedan en lång tid tillbaka, behandlat människor för diverse hudåkommor såsom psoriasis, eksem och hudsprickor.

Garra Rufa används idag av många hälso- och skönhetssalonger som peeling för händer och fötter, så kallad ichtyoterapi. Fiskarna producerar läkande enzymer i saliven som främjar hudens celldelning vilket är speciellt bra för personer med diverse hudåkommer t ex psoriasis där man har en allt för snabb celldelning. Fiskarna kan då hjälpa till att lindra symtomen. Under behandlingen ger fiskarna dessutom en behaglig micromassage som stimulerar blod- och lymfcirkulation och gör oerhörd skillnad på cirkulationen för personer med diabetes. Man blir väldigt avslappnad och harmonisk av behandlingen så lider du av stress är detta något för dig. Har även visat sig bra för personer med fibromyalgi och reumatism.

Garra Rufa har inga tänder utan nibblar/dammsuger huden på döda hudceller. De angriper aldrig frisk vävnad och därför är behandlingen 100% smärtfri. Det kan dock kittla lite när fiskarna rör sig men du vänjer dig snabbt och kan slappna av.
Behandlingen är helt ofarlig och ren. Du kan inte få några sjukdomar eller besvär efteråt. Fisk-spa är en helt naturlig metod för att uppnå frisk och välvårdad hud. Filtreringssystemet är det bästa för att garantera största möjliga säkerhet och hygien för både kunder och personal.